Søg på denne side

mandag den 11. april 2016

Quiz og træningstests - nemt, gratis og HURTIGT



På Sct. Knuds Gymnasium er vi gået over til O365 - og Fronter lukkes definitivt ned i sommerferien. I religionsfaggruppen har det givet anledning til en del bekymringer i takt med, at skoleåret er skredet frem. Faggruppen har gennem årene udarbejdet en række repetitionsquizzer, som dels kan bruges som prøver i undervisningen og dels kan bruges af eleverne som repetition af stoffet.

Udfordringen var med andre ord at finde et værktøj, der kunne erstatte Fronters prøveværktøj. Survey Xact dumpede på, at der ikke kan angives korrekte svar med pointtildeling. Socrative ligeså. Kahoot dumpede på at der er et maksimum på 4 svarmuligheder. Quizlet kunne ikke lave multiple choice. Mange venlige it-ildsjæle foreslog Moodle, men tærsklen er bare for høj til at hele lærerkollegiet med tiden skal kunne bruge det. Office Mix virkede oplagt, men er endnu ikke en gangbar løsning til MAC :(

Humøret dalede - men efter endnu et par programmer i testversion dukkede tilføjelsesprogrammet Flubaroo til Google Chrome frem i kommentarfelterne. Flubaroo er løsningen. De fleste af vores lærere har for ca. 4-5 år siden været på web 2.0 kurser, hvor Google Docs var en væsentlig del af indholdet. De kender derfor Googles formularer - "Google Analyse".  Jeg inviterede derfor faggruppen til et "hands-on" modul.
"Jeg har for at hjælpe jer i gang indlagt et modul ... i Lectio. ... Målet med det fælles modul er, at I bliver trygge og rutinerede i at lave quizzer, og at der bliver hands-on, ved at I deler quizzerne mellem jer og går i gang fra en ende af med tastearbejdet.Lektie: 
  • Sørg for at have browseren Chrome installeret 
  • Find tilføjelesesprogrammet Flubaroo og tilføj det til Chrome browseren - http://www.flubaroo.com/ 
  • Se den 3 minutters introduktionsvideo på http://www.flubaroo.com/ 
  • Aftal/fordel hvem der udskriver de quizzer, I har i Fronter - så alle quizzer er udskrevet, når vi mødes. Så kan vi danne os et overblik. 
Jeg håber, I ser dette som et godt tilbud og ikke som en sur pligt. Vi må sørge for, at der er kaffe nok ;)"


Faggruppen er nu i gang - og vi sluttede modulet af med, at jeg indtalte følgende screencast (indspillet i første hug, så der er ingen garanti for sublim kvalitet), der kan hjælpe dem videre med at lave opsætningen i Flubaroo, når de er blevet færdige med MASTER-quizzer og efterfølgende skal kopiere dem til nye hold i undervisningen. Som supplement til videoen har vi siden fundet en vejledning til, hvordan man kan graduere spørgsmål med check-bokse, så de ikke er enten rigtige eller forkerte - se vejledning.

Mine varmeste anbefalinger - what's not to like??!!!

1 kommentar:

  1. Hej Sct. Knud.
    I mine øjne ER Flubaroo et stærkt værktøj. Eneste mangel er, at det kun giver feedback, lige når læreren aktiverer det. Dvs. det er rigtig velegnet til prøver o.l., men måske mindre velegnet til at eleverne kan træne hjemme eller i timerne på skolen. Men det har I nok overvejet.
    Mvh. Rasmus Kragh Wendelbo

    SvarSlet